Během pobytu na ostrově Lefkada můžete ochutnat tradiční místní pokrmy či čerstvé ryby, které nabízí každá restaurace. V Nidri se jich nachází mnoho - některé se specializují na řeckou kuchyni, jiné na italskou či mezinárodní. Najdete zde také nespočet vináren a kaváren, které jsou každé léto otevřeny až do ranních hodin.

Lefkada je známá především vysokou kvalitou olivového oleje, citrusových plodů, medu, mandlí, ryb a vína. Těchto produktů je hojně využíváno i ve zdejší kuchyni.

Mezi hlavní speciality tohoto ostrova patří „Eglouvis lentils“ (čočka), „salami“ (párky), „savoro“ (ryba s bylinkami, rozinkami a česnekem), „soumada“ (sladký nápoj) a sladkosti jako „mandolata“ (nugát) či „pasteli“ (směs zkaramelizovaného medu a sezamových semínek). Kromě toho nabízí Lefkada širokou nabídku vín výborné chuti a kvality.